Tui Na

Tui Na (spreek uit als twie-na) is een therapeutische massage. Het vindt zijn oorsprong in China. Tui Na betekent letterlijk duw en grijp. Het kenmerkt zich door de klachtgerichte toepassing van zeer verschillende soorten behandeltechnieken, gericht op het bevorderen van de circulatie van Qi (levensenergie, spreek uit als tsjie), bloed en lichaamsvloeistoffen. Hieronder vallen knedende, wrijvende en rollende technieken, maar ook drukpuntmassage en methoden die eerder met fysiotherapie of chiropraxie worden geassocieerd. Cupping, guasha en moxa kunnen ondersteunend worden ingezet. Hiermee zijn bijzonder veel pijn- en andere klachten effectief te verminderen of op te lossen, zowel chronische als acute.

Tui Na kan tevens gebruikt worden als een preventieve behandeling om je gezondheid op peil te houden en stress en ziektes te voorkomen.

Tui Na massage kan helpen bij bijvoorbeeld vermoeidheid, migraine, pijnlijke onderrug, hernia, “frozen schoulder”, tenniselleboog, golfelleboog en herstel na botbreuken.

Tui Na is ook zeer geschikt voor kinderen. Kinderen reageren over het algemeen snel op prikkels, waardoor ze vaak snel op een behandeling met Kinder Tui Na reageren. Klachten waarbij Kinder Tui Na onder meer kan helpen zijn: slaapproblemen, oorpijn, hoesten, tanden krijgen, spijsverteringsproblemen.

Daarnaast is het mogelijk voor bedrijven of particulieren om een Tui Na stoelmassage te boeken. Vraag vrijblijvend bij mij een offerte aan.

Als je klacht er niet tussen staat of als je vragen over jouw persoonlijke klacht hebt, neem dan contact met mij op. Samen kunnen we onderzoeken of Tui Na wat voor jou is.

© Copyright - Massage & Gezondheid | Realisatie: Internet360.nl